Kadena Coin (KDA) Nedir? Ne İşe Yarar? Yorum ve Geleceği

14.02.2024
A+
A-
Kadena Coin (KDA) Nedir? Ne İşe Yarar? Yorum ve Geleceği

Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmeler için platform sağlayan Kadena’nın temel özelliği; ölçeklenebilirlik, güvenlik ve performansı artırmak için özel bir blockchain mimarisi kullanmasıdır. 

Kadena Coin (KDA) Nedir? Ne İşe Yarar?

Ölçeklenebilirliği optimize etmeyi amaçlayan Kadena, yükseltilebilir akıllı sözleşmelerle donatılmış Pact olarak adlandırılan bir akıllı sözleşme diline sahip ve halka açık bir blockchain’dir. Ölçeklenebilirlik ve hız üzerine yoğunlaşan Kadena platformunun kripto para birimi ise KDA coin’dir. 

Kadena Coin (KDA) Nasıl Çalışır? Nerede Kullanılır?

Kadena’nın akıllı sözleşmeleri yürütmek için tasarlanan bir hibrit blockchain olarak tanımlanması mümkündür. Platformda, ağ işlemlerini yürütmek için paralel olarak çalışan ve birden fazla zincirden oluşan Chainweb; Chainweb’de ise yeni bir PoW konsensüs mekanizması kullanılır. Söz konusu tasarım ikinci katman ölçeklenebilirliği ya da işlevsellik çözümlerine gerek olmaksızın yüksek işlem hacmini destekler.

Kadena’nın yerel akıllı sözleşme dili olan Pact, Ethereum’un Solidity’sinde mevcut kusurları, sınırsız duyarlılığı ve resmi doğrulama eksikliğini iyileştirme amacıyla tasarlanmıştır.

Pact akıllı sözleşmeleri, herhangi bir zamanda hard fork gerekmeksizin yükseltilebilir.

Kadena için son derece önemli bir işlevselliğe sahip olan KDA coin, Kadena blockchain’inde işlem yapmak için kullanılır. Madencilerin ağdaki madencilik blokları için tazmin edilme şekline sahip olan KDA coin, kullanıcıların işlemlerinin bir bloğa dahil edilmesi için ödedikleri işlem ücretleri için de kullanılmaktadır.

Yatırımcılarına Ne Vadediyor?

Kripto para piyasalarındaki köklü projelerden biri olan Kadena’nın piyasada uzun süredir varlığını sürdürmesi ve yol haritasında belirlenmiş hedeflere ulaşması, benzersiz bir yapıda olduğu görüşünün ortaya çıkmasına neden olmaktadır. 

İki ayrı konsensüs mekanizmasını birleştiren Kadena, benzersiz bir verimle halka açık bir PoW blockchain’i sunar. Kadena, DAG ve PoW blockchain’i sunarak iki ayrı konsensüs mekanizmasını birleştirdiğinden benzersiz olarak kabul edilir. PoW blockchain’inden teorik olarak sınırsız bir miktara ölçeklendirilme için yönlendirilmiş döngüsel olmayan bir grafik yapısı kullanır. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ölçeklenebilen Kadena, bunun yanı sıra ana sınırlama benimser.

Avantajları Nelerdir?

Kadena teknik açıdan pek çok soruna çözüm üretmeye odaklanır. Pact sayesinde daha güvenli akıllı sözleşmeler tasarlamak mümkündür. Hataları otomatik olarak tespit eden Pact, kullanıcıları güvenli olmayan platformlarda karşılaşılması olası istismarlardan korur.

Ölçeklenebilir merkeziyetsiz finans projelerinin geliştirilmesine destek veren Kadena, ana katmanın ölçeklenebilirliği üzerine geliştirilmiştir.

Kadena protokolü aracılığıyla hızlı ve güvenli merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmek mümkündür. Diğer yandan Kadena yalnızca geliştiricilerin değil, isteyen her kullanıcının proje geliştirme deneyimi yaşamasını destekler. Bu doğrultuda, isteyen her kullanıcının kendi projesini Kadena üzerinde geliştirmesi mümkün olur.

Kadena işletmeler için düşük işlem ücretleri sunduğu gibi işletmelerin müşterilerine ücretsiz işlem sunmasını da sağlayarak merkeziyetsiz finans uygulamalarının benimsenmesinin önündeki en önemli engellerden birine çözüm getirir.

Kadena, benzersiz çoklu zincir yapısı sayesinde TPS ölçeklerine dayalı enerji verimliliği sunan tek proje olup talebin artması durumunda dahi Kadena’nın enerji kullanımı sabit kalmaya devam eder. 

kda coin nedir

Kadena Coin (KDA) Kurucuları Kimlerdir?

Kadena JPMorgan blockchain geliştirme grubunun lideri Stuart Popejoy ile Washington D.C.’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda çalışan Will Martino tarafından kurulmuştur. Projeye ilk olarak başlayan Stuart Popejoy’a daha sonra Will Martino katılmıştır. Ekibe katılan bir sonraki isim Dr. Stuart Haber’dir. Stuart Haber’in kriptografi alanındaki öncü çalışmaları, diğer çalışmaların yanı sıra sonradan Bitcoin haline gelen organizasyon için önemli bir kaynak haline gelmiştir.

Cosmos Ağı’nın vakfından 150.000 USD hibe alan Kadena, proje ortaya çıkmadan önceki iki fonlama turu kapsamında 15.000.000 USD toplamıştır. Will Martino’nun SEC’deki deneyimi bu süreçte son derece önemli bir fayda sağlamış, proje komisyon tarafından uygulanan kanunlar ve düzenlemelerle tamamen uyumlu bir hale getirilmiştir. 

Kadena Coin (KDA) Arzı Ne Kadar? Arzı Sınırsız mı?

KDA coin’in maksimum arzı 1.000.000.000 KDA coin’dir.

Kadena Coin (KDA) Coin Geleceği Hakkında Yorum

Blockchain ağlarına katman 1 ölçeklenme çözümü sunan Kadena, her kullanıcının yeni akıllı sözleşme diliyle ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmesine imkan tanır. Tüm bu işlemler için yok sayılabilecek kadar düşük bir işlem ücreti ister. Ayrıca kullanıcıların çeşitli blockchain’lerle tek bir platform üzerinden etkileşime geçmesini ve farklı blockchain’lerin avantajlarından yararlanmasını sağlar. Bazı uzmanlar, projenin sunduğu çeşitli avantajlar nedeniyle KDA coin’in gelecekte değer kazanabileceğini öngörmektedir.

Ancak kripto para birimlerinin geleceği hakkında tahminde bulunmak kolay değildir. Çünkü kripto para piyasaları oldukça volatildir ve kripto para fiyatlarını etkileyen pek çok faktör vardır. Blockchain teknolojisinin ve dijital varlıkların gelecekte daha geniş bir kullanım alanına sahip olacağı düşünülse de; çeşitli teknolojik gelişmeler, regülasyonlar, toplumsal kabul ve diğer faktörler kripto paraların geleceği üzerinde doğrudan etkilidir. 

KDA Hangi Borsalarda?

KDA coin listeleme yapan kripto para borsalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Binance
  • gate.io 
  • KuCoin
  • Bybit
  • BingX
  • Bitget
  • OKX
  • DigiFinex
  • Nominex
  • Tokocrypto
  • CoinEx
  • CoinDCX
Bu içerik herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi ve önerisi içermemektedir. Kriptopat, yalnızca okuyucuyu bilgilendirmeyi ve gündem hakkında haber akışı sağlamayı amaçlamaktadır. Her türlü yatırım risk barındırır ve bu tarz yatırımlar yalnızca yatırımcının sorumluluğundadır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.