SATS (Ordinals) Coin Nedir? Ne İşe Yarar? Yorum ve Geleceği

06.04.2024
A+
A-
SATS (Ordinals) Coin Nedir? Ne İşe Yarar? Yorum ve Geleceği

Anonim bir ekip tarafından Bitcoin’in anonim mucidi Satoshi Nakamoto’ya bir saygı göstergesi olarak çıkarılan SATS coin, ismini Bitcoin’in en küçük birimi olan Satoshi’nin kısaltmasından alır. 1000 SATS, Bitcoin’in en küçük birimi olan Satoshi’nin bin katını temsil etmektedir, diğer bir deyişle bir Satoshi 0.00000001 BTC’ye eşittir.

SATS (Ordinals) Coin Nedir? Ne İşe Yarar?

SATS coin, Bitcoin ordinal’leri aracılığıyla oluşturulmuş yeni bir token standardı olan BRC-20’ye dayanır. BRC-20 token standardı, Bitcoin blockchain’i üzerinde NFT’ler basılması ve aktarılması amacıyla ordinal’ler tarafından kullanılan deneysel bir token standardı olarak tanımlanabilir. BRC-20 token standardı, Ethereum ve diğer EVM blockchain’lerindeki ERC-20 token standardına benzerlik gösterir.

Bitcoin, kripto para piyasasının en değerli dijital para birimleri arasında ilk sıralarda yer alır. Bu nedenle 1 BTC’nin birim fiyatı son derece yüksektir. Fiyatın yüksekliği, az miktarda varlığa sahip olan kullanıcıların Bitcoin alıp satmasını zorlaştıran bir unsurdur. Buna bir çözüm üretmek için ise Bitcoin’in küçük birimleri piyasaya sürülmüştür. 1 Satoshi’nin birim fiyatı ulaşılabilir olduğundan kripto para piyasalarına yeni kullanıcılar kazandırmaya ve dijital paraların sürekliliğinin sağlanmasına yardımcı olur. Küçük birimler olması sayesinde Bitcoin işlemleri daha kolay yapılır ve son derece hassas olan işlem içeriklerinin daha kolay anlaşılması mümkün olur.

SATS (Ordinals) Coin Nasıl Çalışır ? Nerede Kullanılır?

SATS, Bitcoin ağında token ekonomilerinin oluşturulmasını kolaylaştıran öncü bir yaklaşım olan sıra protokolünü kullanmaktadır. SATS coin’i diğerlerinden ayıran temel unsur, akıllı sözleşmeler olmadan çalışabilmesi ve belirli dosyaları Satoshi’ye kodlayarak kullanıcılara token oluşturma konusunda benzersiz bir esneklik sağlamasıdır.

Yatırımcılarına Ne Vadediyor? 

SATS, modern ödeme sistemlerinden oyun endüstrisinde bir yer edinmeye kadar dijital varlıkların aktarımı ve oluşturulmasına yönelik yeni olanakların kapılarını açmayı sağlamaktadır. Ancak bazı uzmanlar, SATS’ın kendi payına düşen bazı risk ve zorluklarla karşı karşıya olduğunu düşünmektedir. Teknolojinin henüz yeni olması nedeniyle çeşitli güvenlik kaygıları, fiyat dalgalanmaları ve mevzuattaki belirsizlikler bunlar arasında sayılabilmektedir.

Avantajları Nelerdir?

SATS coin, dijital para biriminin daha küçük birimlere bölünerek günlük işlemler için erişilebilir ve kullanılabilir hale getirilebileceği fikrini temel alır. Kripto dünyasının gelişmesiyle birlikte SATS, özellikle mikro işlemlerde ve Bitcoin’in kitlesel benimsenmesini destekleyen platformlarda standart bir referans hâline gelmektedir.

SATS coin, küçük alışverişlerde ve ödemelerde kullanılmak üzere tasarlandığından günlük yaşamda konfor sağlar. Kullanıcılar düşük işlem ücretleri ve hızlı onay süreleri sayesinde mikro ödemeleri etkili bir şekilde yapabilir. Düşük değerli ödemeler için uygun olduğundan, finansal açıdan daha az gelişmiş bölgelerdeki kişilere de teknolojinin avantajlarından yararlanma imkanı sağlar.

sats coin nedir

SATS (Ordinals) Coin Kurucuları Kimlerdir?

SATS coin Bitcoin’in anonim mucidi Satoshi Nakamoto’ya saygı göstermek amacıyla anonim bir ekip tarafından piyasaya sürülmüştür.

SATS (Ordinals) Coin Arzı Ne kadar? Arzı Sınırsız Mı?

SATS coin’in toplam arzı 2,100,000,000,000,000 SATS coin ile sınırlıdır.

SATS (Ordinals) Coin Geleceği Hakkında Yorum

Kripto para piyasalarındaki gelişmeler son derece hızlı ve karmaşık bir şekilde gerçekleşebildiğinden, kripto para birimlerinin geleceği hakkında kesin bir tahmin yapmak da olası değildir. Giderek daha geniş bir topluluk tarafından benimsenmesi kripto paraların değerini artıran bir unsura dönüşebilse de; fiyat volatilitesi, güvenlik endişeleri, regülasyonlar ve teknolojik sorunlar olumsuz etkilere neden olabilir. 

SATS (Ordinals) Coin Hangi Borsalarda?

SATS coin listeleme yapan kripto para borsalarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • OKX
  • Gate.io
  • HTXX
  • KuCoin
  • BingX
  • MEXC
  • DigiFinex
  • BitVenus
  • BitMart
  • Bitget
Bu içerik herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi ve önerisi içermemektedir. Kriptopat, yalnızca okuyucuyu bilgilendirmeyi ve gündem hakkında haber akışı sağlamayı amaçlamaktadır. Her türlü yatırım risk barındırır ve bu tarz yatırımlar yalnızca yatırımcının sorumluluğundadır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.